• Novinky

            • "Padli, aby sme my žili".

            • 11.11. 1918 O 11. HOD. A 11. MIN. ZAZNELA POSLEDNÁ SALVA PRI PODPISE PRÍMERIA V COMPIÉGNE VO FRANCÚZSKU, KTORÝM SA SKONČILA 1.SV. VOJNA. 

              ZO 65 MILIÓNOV VOJAKOV BOLO 8 MILIÓNOV ZABITÝCH A ĎALŠÍCH 21 MILIÓNOV ZRANENÝCH, ALEBO DOŽIVOTNE ZMRZAČENÝCH. KEĎ VOJNA SKONČILA, BOL 11. NOVEMBER VYHLÁSENÝ ZA DEŇ VOJNOVÝCH VETERÁNOV.  

              Každoročne si pripomíname Medzinárodný deň vojnových veteránov. Symbolicky nám aj tento rok svietia červené maky na kabátoch a bundách, aby sme si opäť pripomenuli statočnosť ľudí a skončenie 1. sv. vojny.  

              V rámci hodín výtvarnej výchovy žiaci a žiačky odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo vyrobili krásnu kyticu a symbolické malé červené maky pre svojich spolužiakov. Na hodine občianskej výchovy študenti prvého ročníka odboru prevádzka dopravy zmapovali a nafotili časť pomníkov 1.svetovej vojny v ich bydlisku.

            • Darovanie krvi 17. 10. 2022 Spojená škola, Holíč

            • Ráno pred 8:00 hodinou sa zišli študenti a pedagogický pracovníci na hematologicko-transfúznom oddelení v Skalickej nemocnici na dobrovoľný odber krvi. A veľmi nás potešila rekonštrukcia oddelenia tento krát už bez sklených stien s priamym  a osobnejším kontaktom zo strany personálu nemocnice. 
              Študentov sa zúčastnilo 12 a  pedagogických pracovníkov  5.  Zo študentov sa stalo 8 darcov a pedagógovia darovali štyria. 
              Opäť sme dali niekomu šancu na lepšie zdravie s možnosťou  zachrániť  život.
              Je potrebné, aby sme aj medzi mladými ľuďmi  pestovali  zodpovednosť obetovať sa pre druhých,  ak nám to zdravotný stav dovoľuje možno i   dobrovoľným darovaním krvi.

              Tešíme sa na ďalšie spoločné darovanie krvi vo februári – „Valentínska kvapka krvi“

              Všetkým zúčastneným ďakujem za spoluprácu a darcovstvo.              

                                                                                                                                          Ondrej Hojsík

            • Príspevok ZRPŠ

            • Vážení rodičia,
              výška príspevku ZRPŠ na šk. rok 2022/2023 je 20 €. Tento poplatok platí každý žiak denného i individuálneho štúdia vo všetkých študijných odboroch. Príspevok je treba zaplatiť do 31. 10. 2022 a to v hotovosti triednemu učiteľovi, alebo zaslaním na účet ZRPŠ v SLSP, číslo účtu: SK82 0900 0000 0002 5093 0446 - do poznámky uviesť: meno a priezvisko žiaka, trieda (povinný údaj).


              Ing. Ľudmila Mičová
              riaditeľka školy

            • Študenti Spojenej školy na stáži Erasmus+

            • V dňoch 4. - 17. septembra 2022 sa 27 študentov Spojenej školy v Holíči v sprievode ich pedagógov zúčastnilo odbornej stáže Erasmus+ v hlavnom meste Českej republiky, v Prahe. Do projektu boli zapojené 4 odbory.
              Študenti odboru polygraf – operátor tlače praxovali v najväčšej tlačiarni v Českej republike Svoboda Press s.r.o., ktorá sa viac ako 60 rokov špecializuje na vysokonákladovú rotačnú ofsetovú tlač. Študentky odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo získavali praktické skúsenosti v Základnej a Materskej škole v mestskej časti Praha 4- Michle. Zaujímavú prax mali aj študenti odboru ekonomika, ktorí spoznali život na farme Jezdecká stáj Kosoř. Starali sa o zvieratá, pomáhali v stajniach a mohli si vyskúšať aj jazdu na koni. Študenti odboru sociálno- výchovný pracovník si mohli svoje teoretické vedomosti overiť v Dome seniorov Michle a Třebešín, kde sa starali s láskou a úctou o seniorov. Počas stáže získali študenti odborné a praktické skúsenosti, vyskúšali si prácu na rôznych pracoviskách, zoznámili sa s informačnými systémami a  naučili sa byť zodpovednými
              a spoľahlivými zamestnancami.
              Po práci zažili aj veľa zábavy. Vo voľnom čase navštívili historické centrum Prahy, múzeá, ZOO, Vyšehrad, zabavili sa v kine a pozreli si aj vynikajúci muzikál Kleopatra. Po 2 týždňoch sa všetci vracali domov s kopou nových zážitkov, skúseností a priateľov. Veru, nikto neľutoval, každý by si túto skúsenosť rád zopakoval.

              Mgr. Viera Psotová

            • Začiatok školského roka

            • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 bude 5.9.2022 o 8.00 v triedach. Ukončenie bude o 9.00 hod. Vyučovanie začne od 6.9.2022.

            • 2. kolo prijímacích pohovorov

            • Riaditeľka SOŠT Jozefa Čabelku ako organizačnej zložky Spojenej školy v súlade s § 66 ods. 6 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a po prerokovaní v pedagogickej rade rozhodla o vypísaní 2.kola prijímacích skúšok na nenaplnený počet miestv odbore logistika a ekonomika pôdohospodárstva pre žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka v školskom roku 2022/2023. Samotné prijímacie skúšky sa uskutočnia dňa 21.6.2022.

            • Prednáška z poľovníctva

            • „Poľovníctvo má zmyseľ“ bola téma prednášky v ktorej študentom 1. ročníka odboru ekonomika pôdohospodárstva priblížil krásu tohto životného štýlu Ing. Marián Honza CSc., predseda Obvodnej poľovníckej komory v Skalici. Študenti sa počas nej oboznámili s vývojom poľovníctva na území Slovenska, ale aj s náplňou práce poľovného združenia v súčasnosti. Ak sme si doteraz mysleli, že úlohou poľovníka je chytať a zabíjať, tak po tejto prednáške sme pochopili, že najdôležitejšia je celoročná starostlivosť o zver a lov je „za odmenu“.

            • Tlačiari zbierali skúsenosti v neďalekom zahraničí

            • Na exkurzii a workshope v neďalekom Rohatci a v Dubňanoch sa zúčastnili študenti 2. a 3. ročníka odboru Operátor tlače. 
              V Rohatci vo f. Kaňák sa zoznámili s výrobou výsekových foriem, ktoré sa využívajú pri dokončovaní polygrafických výrobkov.
              V spoločnosti Hanák  v Dubňanoch si na usporiadanom  Workshope  vyskúšali sieťotlač a zoznámili sa i digitálnou veľkoformátovou tlačou. Všetkým urobili radosť i tašky, na výrobe ktorých sa niektorí študenti i sami podieľali.

            • Prezentácie ERASMUS +

            • Študentky 3.MŠS, ktoré sa zúčastnili programu ERASMUS + v júni 2021 mali konečne možnosť prezentovať svojim spolužiakom zážitky a dojmy z praxe, ktorú absolvovali v Českej republike. Podelili sa o svoje postrehy z pracovísk v rôznych materských školách ako aj o zážitky spojené s objavovaním krás Moravsko-slezského kraja. Veríme, že nadchli aj študentov nižších ročníkov, ktorí by sa mohli zapojiť do ďalších projektov v rámci programu Erasmus +, naplánovaných v nasledujúcich rokoch.

            • PRAHA

            • Žiaci 1. a 2 ročníka  sa v dňoch 3. – 5. 5. 2022 zúčastnili odbornej exkurzie v Prahe.  
              Navštívili veľa krásnych miest, pamiatky mesta, ako je Pražský hrad, Zlatú uličku, Pražský orloj, Vyhliadku Petřín,  Karlov most,   Stranovskú knižnicu, návštevu Stredovekej krčmy –  krčma u Krála Brabantského ,  Galériu ocelových figurín,   návšteva Lidíc.  Cestou do Národného technického múzea sa žiaci previezli i  metrom.   
              Exkurzia začala v pivovare Veľkopopovický kozel , kde  sa dozvedeli celý postup výroby piva a videli  plnenie do fliaš priamo vo výrobe. 
              Po ubytovaní v hoteli v centre mesta  vyrazili na prehliadku pamiatok ... 
              “...mali sme len kúsok Prašnú bránu, pokračovali okolo Obecného domu , Pražského orloja ažna exkurziu Strahovskej knižnice.” Odborným výkladom knižnice nás sprevádzal páter Bazil, ktorý na škole učí náboženstvo. Ten deň  stihli aj hradnú stráž na Pražskom hrade a chrám sv. Víta. 
              Ďalší deň  boli žiaci gastro odborov na odbornej exkurzii, kde sa im venoval management 5* hotela Hilton a U Prince. Videli  zariadenie izieb, vybavenie kongresových sál ataktiež Sky bary s panoramatickým výhľadom.  Veľký sortiment vín, šampanského a špeciálnych destilátov im odprezentovali v svetoznámom bare Black Angel´s. 
              Na obed  si zašli na Street foods Manifesto Market, kde  si oddýchli aj pri bazéne. Metrom  sa previezli naspäť do mesta a navštívili  múzeum voskových figurín Madam Tussaud  a vyrazili  na Karlov most.  
              Žiaci technických odborov absolvovali výbornú odbornú návštevu Národného technického múzea s workshopom a tlačiarne. 
              Tento deň všetci žiaci spolu večerali v starovekej krčme U krále Brabantského. Cestou na hotel si  zažili i večernú Prahu... 
              Posledný deň  na ceste domov navštívili expozície pamätníka Lidice. 

              „Za tieto dni sme nachodili kilometre, ale stálo to ozaj za to....“  študenti 

            • ŽUPNA OLYMPIÁDA 

            • Dňa 28.4. - 29.4.  sa naši študenti zúčastnili Župnej olympiády v Trnave a dosiahli super výsledky: 

              1.miesto - štafeta 4x100m ( Adrián Duchoslav, Lucian Florin Tomele, Mário Mráz, Lukáš Petrúfka) 
              2. miesto - beh 800m - Adrián Duchoslav 
              2. miesto - disk - Mário Mráz 
              3. miesto - guľa - Mário Mráz  
              3. miesto - beh 200m - Lucian Florin Tomele  
              4.miesto - beh 100m - Lucian Florin Tomele 

              Chlapcom srdečne blahoželáme k 1. miestu vo florbale

               

            • KOŽAZ

            • V dňoch 26. – 28. 4.2022 sa uskutočnil Kurz ochrany života a zdravia (KOŽAZ) tretích ročníkov študijných a učebných odborov. 

              Skupina žiakov, ktorí išli do Tatier mali veľmi pestrý program. v prvý deň navštívili Banskú Bystricu, múzeum SNP.   

              Ubytovanie bolo veľmi dobré a žiaci naplno využili čas na hoteli pri volejbale, bowling a v bazéne. Druhý deň síce najprv pršalo, preto navštívili krásnu Važeckú jaskyňu. Poobede ich čakala prechádzka z Matliarov do Smokovca, kde sa stretli pri zaujímavej prednáške s tímom Horskej záchrannej služby. 

              Posledný deň po odubytovaní účastníci KOŽAZU presunulipoprechádzali okolo Štrbského plesa 

              Nie všetci žiaci boli v Tatrách. Na Kurze života a zdravia v okolí našej školy žiaci,(ktorí zostali v škole) poupratovali a vyzbierali odpadky v areáli školy i na ceste k železničnej stanici, navštívili kostolík sv. Margity, kde im p. sprievodkyňa porozprávala niečo z histórie a hlavne mohli si pozrieť i interiér. Žiaci mali i dopravnú výchovu, ekologické prednášky, zdravovedu a nácvik záchrany života pri rôznych zlyhaniach. Súčasťou kurzu boli i pohybovú hry a sporty. 

            • DEŇ ZEME na Spojenej škole

            • Na škole prebehlo počas dňa viacero zaujímavých aktivít.  

              Boli to napr.: 
              - videoprednáška o ekológii ako životnom štýle, 
              - žiaci navštívili výstavu poľovníctva s odborným výkladom na zámku v Holíči,  
              - na hodinách nemčiny riešili zelený kvíz, 
              - druhý ročník učebných odborov sa zaoberal témou “Plytvanie potravín, vznik zbytočného odpadu”. 
              - žiaci 1.ročníka hotelovej akadémie sa na predmete Náuka o regióne venovali najväčšej zásobárni pitnej vody v strednej Európe - Žitnému ostrovu, jeho krásam, ochrane a znečisteniu. Riešili tiež otázku spotreby všetkých potravín, ktoré nám zostali ešte po Veľkej noci. 
              - žiaci odboru učiteľstvo materských škôl vytvorili zaujímavé výtvarné diela s ekologickou tematikou. 
              - žiaci 1.ročníka odboru operátor tlače pripravili zaujímavú prezentáciu na tému globálne ekologické problémy. 
              - žiaci 2.ročníka hotelovej akadémie sa rozprávali na tému Ako cestovať ekologicky? Taktiež sa zapojili do výzvy FREE FOOD. 
              - žiaci žiaci 2 ročníka učiteľstvo materských škôl sa venovali separovaniu odpadu.
              - žiaci 4. ročníka riešili otázky na hodine Služby cestovného ruchu o eco- friendly hoteloch. 
              - v školskom bufete potešili EKO muffinky a zdôraznila sa téma zálohovania.

            • DEŇ ZDRAVIA


            •  

              Na našej SPOJENEJ ŠKOLE sa vo štvrtok 7. apríla pri príležitosti DŇA ZDRAVIA uskutočnili viaceré zaujímavé aktivity a besedy.

              Žiaci 3. a 5. Ročníka hotelovej akadémie a nadstavbvého štúdia  sa stretli s odbornou garantkou ZDRAVEJ ŠKOLY Evou Blaho, ktorá sa v rámci prednášky zaoberala: prevenciou proti obezite, dodržiavanie pitného režimu a ako správne čítať a vedieť si spočítať denný príjem  sacharidov,bielkovin,tukov...

              V školskej reštaurácii sa uskutočnila prednáška mentálneho kouča Adama Truhlářa https://www.facebook.com/adamtruhlar.snl/ s témou ako sa rýchlo a efektívne učiť. Prednášky sa zúčastnili študenti 3. IT a 4. TPI. Kouč a zároveň športový psychlog Adam vysvetľoval ako funguje ľudská myseľ, mozog a nervová sústava. Poukazoval na to, že aj cez prekážky a zlyhania si máme ísť za svojím cieľom, pretože chyby nás posúvajú ďalej. Motivoval nás do ďalšieho vzdelávania. Celý život sa učíme a získavame informácie, no najdôležitejší je ich výber a kvalita. Veríme, že bol pre všetkých inšpiráciou. 

              V rámci vyučovania vo viacerých triedach (2.MŠS, 4. LMŠ a 1. LPE) pripravila pani Šišková témy súvisiace so zdravím, životným štýlom, kvíz, meranie tlaku, žiaci si mohli vypočítať svoje BMI. 

              Taktiež žiaci 1. MŠS sa v ten deň zaujímali o túto tému a pre svojich spolužiakov si v rámci vyučovania pripravili prednášky: Pohyb a zdravie, Poruchy zdravia, Zdravie a pohyb.

              Dievčatá 3. ročníka odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo pripravili v spolupráci so školskou psychologičkou zaujímavý workshop v školskej telocvični. Súčasťou boli zaujímavé aktivity ako muzikoterapia, „Zbav sa svojho strachu“, Preboxuj sa, Zrelaxuj, Vypni...Tento workshop bol orientovaný na duševné zdravie.

              Študentské firmy na škole ( 4. ročník hotelovej akadémie) počas prestávok predávali zdravé dezerty a smothie. Oba školské bufety ponúkali zdravé obedy, ktoré boli doplnené surovinami ako quinoa, batáty a pod.

            • Odborná prax je dôležitá

            • Žiaci 2. a 3.ročníka odboru logistika a operátor tlače na odbornej praxi.
              Ďakujeme všetkým zamestnávateľom, firmám, organizáciám za spoluprácu pri zabezpečovaní odbornej praxe pre našich žiakov. 
              Študentom sa na odbornej praxi páči. 

            • Ekonomická olympiáda

            • V decembri sa uskutočnilo školské kolo Ekonomickej olympiády, ktorej sa zúčastnili prevažne študenti 3. a 4. ročníkov. Ich úlohou bolo vypracovať test pozostávajúci z 25 otázok s časovým limitom 25 min. Vyhodnotenie dostal študent okamžite po odoslaní testu.
              Do krajského kola, ktoré sa uskutočnilo 24. 02. 2022 online formou, postúpili nasledujúci študenti:

              • Tomáš Hepal  IV. SE
              • Lukáš Smatana  IV. LMŠ
              • Karol Miklós  IV. LMŠ
              • Mário Schultz    III. TPD

              Všetkým študentom ďakujeme za účasť. Postupujúcim blahoželáme a prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

  • Staňte sa naším fanúšikom